Ez most Önről szól!

“Fejlődésre Inspiráljuk Önt is”

Akár az üzleti életben, akár a magánéletben mindannyian törekszünk az szépre, a jóra, az egyedire, a biztosra, a tökéletesre, a másra, a…valamire csak kerek legyen!

A felgyorsult világunk okozta örökös változásaira, nem tudunk nem reagálni!

És valóban, kell is!

Mert aki nem változik, az lemarad, megreked egy szinten és elmegy mellette a Világ!

Így van ez, ha az életünk bármely területét is nézzük.

Az üzleti versenyben is egyre inkább létfontosságúvá vált, hogy növeljük az egyéni teljesítményeinket, és ebben az egyéni fejlesztési folyamatban ott álljon valaki mellettünk, aki támogat bennünket: Egy Coach.

Nemcsak krízisben lévő embereknek lehet szükségük tanácsokra – akár életvezetési, akár vezetési tanácsokra –, hanem olyan személyeknek is, akik szeretnének többet kihozni magukból, akik sikeresebbek, elégedettebbek kívánnak lenni az életük bármely területén.

A coaching igénybe vehető, amikor egy adott életszituációban elakadunk, és tovább szeretnénk lépni, de nem tudjuk, hogyan. Amikor inspirációra van szükségünk, amikor problémánk adódik egy helyzettel, egy másik emberrel.

Igénybe vehető akkor is, ha vezetőként a vezetői munkában „beszélgetőtársra” vágyunk.

Miért is?

Mert a vezetői munka önmagában hordozza a “magányt”. Hiszen minél magasabb szinten áll egy vezető a szervezeti hierarchiában, annál jobban elszigetelődik, nehezen talál magának társakat, bizalmas hallgatóságot problémái megértéséhez.

Egy vezető számára nagyon fontos a beosztottakkal való hatékony kommunikáció. Segítségére vannak ebben a vezetői munka kulcselemei: a támogatás, a tanácsadás, a segítségnyújtás. Ennek megvalósításához az emberi erőforrás menedzsment sokféle módszert, eszközt és technikát bocsát a vezetők rendelkezésére (pl. mentorálás, teljesítményértékelő beszélgetések…)

De biztos, hogy a napi rutin mellett, ezeken felül még önmagára is oda tud figyelni?

A nap végén önmagát értékelni?

Ebben segít a Coach!

A Coach egy olyan beszélgetőtárs, aki a szakmaiságot a kapcsolattal képes összekötni, és rálátása van a vezető különböző szerepeire, amelyek egységes egészként határozzák meg az ő működését, reakcióit, döntéseit. Olyan teret biztosít a vezetőnek, amelyben megnyílhat!

Kérdése van? Keressen minket, segítünk!

Felteszem kérdésemet