Mindent folyamatok vezérelnek, még a legegyszerűbb dolgokat is. Ha a folyamtokban fennakadás van, az egész működést lelassítja, vagy akár meg is akadályozza. A folyamatok szorosan illeszkednek a szervezethez, tulajdonképpen olyan, mintha a szervezet idegrendszere lenne, ahol az impulzusok vezérlik az egyes szervezeti egységeket, szállítják az információt, és végső soron előállítják az eredményeket.

A folyamatszervezés általában kapcsolódik a szervezetfejlesztéshez, hiszen nem mindig elegendő a folyamatokon változtatni, sok esetben meg kell ezt tenni a szervezeti felépítésben is.

A munka itt is a cég feltérképezésével kezdődik, különös hangsúlyt fektetve a folyamtokra. Rögzítjük a szervezeti egységeket; az alkalmazott folyamatokat; az információk körét és azok áramlását; a kimenő és bejövő adatokat; az időtartamokat, amelyek egyes feladatokra lettek kiosztva; az egyes egységekben létrejövő részeredményeket, a keletkező és használatban lévő dokumentumokat, azok útját. Feltárásra kerülnek az elakadások, a hibás, vagy felesleges ágak.

Az eredmények elemzése után dolgozzuk ki a javaslatokat a változásért kiáltó területekre. A javaslatokat a megbízóval egyeztetve véglegesítjük, majd vezetjük be a teljes szervezeten. A fejlesztéshez kapcsolódó oktatásokon, tréningeken készítjük fel a munkatársakat a megváltozott környezetre, az új szabályokra. Tesszük ezt úgy, hogy a kollégák készség szinten sajátítsák el a szükséges lépéseket.

A közös munka eredménye a cég hatékonyabb működése, amely sok esetben jár költségcsökkentéssel, erőforrás megtakarítással (munkaerő, idő, alapanyag, stb.), magasabb profittal, vagy ezek összességével. Hasonlóképpen az általunk projekt alapon végzett egyéb szolgáltatásokhoz, néhány hónap után itt is elvégezzük az ellenőrzéseket, és szükség esetén tovább finomítjuk a folyamatokat.

Kérdése van? Keressen minket, segítünk!

Felteszem kérdésemet