Az Interim Menedzser létjogosultsága a Családi vállalkozásokban is.

Az Interim vezetés kiválóan alkalmazható az Öröklés, Utódlás és Generációváltás területén is,  akár kis és középvállalkozásról, akár családi vállalkozásról beszélünk. Sokszor felkészületlenül éri a céget a tulajdonos háttérbe vonulása, rosszabb esetben az elvesztése. A cég nincs felkészülve egy “B” verzióra, nincsenek kulcsemberek, akik azonnal cselekedni tudnának. Ilyen esetekben (is) hatalmas jelentőséggel bír egy Interim menedzser alkalmazása, aki képes azonnali döntéseket hozni, felelősséget vállal, mentes a belső cégpolitikától, független, friss gondolatokkal és kiépített kapcsolatrendszerrel bír.

Előnyei:

Nagyfokú globális tudással rendelkezik. Azonnal mérlegel, dönt és cselekszik, nem csak tanácsokat oszt. Széles látóköre lehetővé teszi, hogy a problémákat azonnal felismerje, az esetleges kockázatokra, buktatókra felhívja a figyelmet. Ezt a kollégákkal is megosztja, hogy tapasztalatait átadva tanítsa, oktassa őket, így az ő távozása után is garantált a figyelem, a kontroll a feladatok felett.

Független a cég belső politikájától, nincsenek vállalaton belüli érdek- és kapcsolati problémái.

Mivel nincs belső érdekeltsége, érzelmi, kapcsolati elkötelezettsége, véleményét tárgyilagosan és őszintén tudja tálalni (nincs félnivalója).

Szerződése konkrét időszakra szól és kizárólag a cég érdekeit szolgálja, az előre rögzített időtartam miatt nem jelent veszélyt a meglévő vezetőségre nézve.

Az ő sikere a cég sikere is, hiszen a cél, hogy rövid, de meghatározott időn belül eredményeket felmutató, hatékony munkát végezzen. A maga köré gyűjtött embereket jól delegálja, és ami fontos, hogy érdekeltté teszi őket a közös munkában.

Kérdése van? Keressen minket, segítünk!

Felteszem kérdésemet