Családi, párkapcsolati, vállalati

Mielőtt a mediációval kezdenénk foglalkozni, tisztáznunk kell a Konfliktus fogalmát, amely 2 vagy több személy között jön létre.

De mikor is?

Alapesetben a meggyőződéseink és az értékeink irányítják tetteinket! Az étékek határozzák meg, hogy mi fontos nekünk és mi nem.

Konfliktus akkor keletkezik, ha elvárjuk másoktól, hogy nekik is az legyen fontos, ami nekünk. Tehát a konfliktus kialakult. Itt jön képbe a Mediáció.

A Mediáció egy békés konfliktus-megoldási technika, egy olyan beszélgetésforma, melyet vitás helyzetekben lehet eredményesen alkalmazni. Hiszen konstruktívan kezeli a konfliktusokat, nem elnyomja őket és nem harcol ellenük, hanem komolyan veszi és a változás forrásának tekinti azokat.

Miért lehet hasznos számunkra a mediáció ismerete és használata vállalati viszonylatban vagy akár az élet bármely területén?

Vitás ügyeink rendezésére a párkapcsolatban, a vállalatok közötti, a cégeken belüli mindennapokban  sokféle megoldásunk van. De nem mindegy, hogy reagálunk ezekre! Lehet perrel fenyegetőzni, feljelenteni, a legfontosabb ügyfelei előtt becsapni az ajtót, könnyelműen megválni a legjobb munkatárstól, feladni és elmenni a cégtől (ahol egyébként szeretett dolgozni).

De lehet MEDIÁTORT fogadni! Aki a közvetítő szerepét tölti be, segítségével tárgyalóasztalhoz ülnek a felek és megállapodnak!

Kérdése van? Keressen minket, segítünk!

Felteszem kérdésemet