Nézzük meg, mit is tehetünk?

Abban az esetben, ha a gyermek a cégnél dolgozik felelős beosztásban, de még nem vezetőként, ámde ambiciózus a következőket tehetjük:

Felmérjük a személyiségét, képességeit, megnézzük, hogy milyen erősségei vannak, és milyen erőforrásokra lenne még szüksége. Megnézzük, milyen személyes felelősségvállalással bír, milyen tervei, céljai vannak a saját jövőét és a cég jövőét illetően. Ezeket közösen átbeszélve és kiértékelve a vezetővel és az érintettel, felkészítjük a vezetővé válásra.

Ez az az út, amely sima, egyszerű, mindenki egy célért menetel, könnyen kivitelezhető!

A Megoldás

A megoldást nem a tünetek felszíni kezelése jelenti, mely egy állandó szervizelést, újra és újra előkerülő konfliktusoldást jelent, hanem egy teljes cégstruktúrát érintő átszervezést! A régi és új célok újra fogalmazását, ahhoz mérten a feladatok és felelősségi körök kialakítását, egyedire szabását közösen a cégvezetővel és a leendő vezetővel.

Ehhez elengedhetetlen a bizalom, a változtatási hajlandóság felélesztése, és az egyéni felelősségvállalás elérése mindenkinél, ami hosszú távú megoldáshoz és új működési gyakorlatokhoz vezet.

S végül ott van egy nem elhanyagolható tény, mely egyben feladat is!

Elfogadtatni az új vezetőt emberileg és szakmailag a cég összes dolgozója előtt.

Ebben a leköszönő vezetőnek van nagy feladata, aki biztosítja a munkatársakat a folyamat helyességéről, szükségességéről és az ügybe vetett bizalmáról.

Kérdése van? Keressen minket, segítünk!

Felteszem kérdésemet